De bedste danske blogs

En ”blog” er ordret en sammensmeltning af ordene ”web” og ”log”, og er i princippet et sted på nettet, hvor en bruger kan opdatere indholdet jævnligt med nye, korte tekster om hvad som helst, der er i tankerne på den, der skriver.

Der er ofte mulighed for, at læserne kan kommentere blogs’ene. Indholdet af en blog kan fx være dagbogsagtig eller om bestemte emner som fx politik, og den, der skriver, bliver kaldt en ”blogger.”
Der er mange steder på nettet, hvor man kan købe sig plads til at lave sin egen blog.

Fx findes der på adressen www.danskeweblogs.dk en samling over nogle af de bedste danske blogs, da ejeren af dette site i sin tid syntes, at der manglede et sted på nettet, der kunne samle nogle af de mest spændende og interessante blogs.

På www.danskeweblogs.dk finder du følgende emner, som de forskellige blogs sorterer under. Som du kan se her, er der virkelig mange emner:

Computer og internet
Erhverv
Hobby
Hus og bolig
Job og uddannelse
Kunst og kultur
Natur og dyr
Nyheder
Personlige
Rejser og udland
Samfund og politik
Shopping
Sport og fritid
Sundhed og helse
Underholdning
Videnskab

Det er altså nemt at finde frem til, hvilke blogs, der kunne have din interesse – både som læser – men også som blogger.

Der findes et hav af hjemmesider, der tilbyder oprettelse af blogs, bl.a. www.overskrift.dk
Her kan du publicere din egen blog, og søge i blandt blogs, der i forvejen er oprettet.
Overskrift.dk er danmarks største weblog og RSS feed-portal, og på sitet får du mulighed for at anvende en blogsøgemaskine, så du nemt får hits på de emner, der interesserer dig.

Udforsk selv emnet blogs, og du kommer til at finde en masse interessant information. Vi lister nogle gode danske blogs:

JuniorBusiness.dk – alt om børn og livet med unger.
Hovedet på Bloggen – om krydsfeltet mellem deltagelse, det sociale internet, organisationer og kommunikation
Mobilt Bredbånd Guide – en komplet guide til det danske bredbåndsmarked.